Передплата 2024 ВЗ

Після скандалу в Міноборони Резніков анонсував реформу харчування для військових

  • 25.01.2023, 20:30
  • 1 039

Міністр оборони України Олексій Резніков оголосив про план змін у харчуванні ЗСУ. Йдеться про гнучку, але уніфіковану систему меню

Про це очільник Міноборони розповів сьогодні.

В основі цього підходу, який поширений у НАТО, будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/штук) та калорії. Зараз у системі каталогу є вибір з 409 позицій, з яких військові частини формують для бійців раціон з енергетичною цінністю 3500 калорій на добу.

Також в планах розробити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції.

На засіданні антикорупційного комітету 24 січня Резніков озвучив зобов’язання запровадити меню впродовж 4 — 5 місяців. Це завдання визначили як пріоритетне. Зараз необхідно створити робочу групу, яка відпрацює питання від процедур впровадження до змісту меню. Викликом Резніков називає те, що існують особливі вимоги до харчування видів, родів та сил ЗСУ: є моряки, десантники, авіація зі своїми особливостями, також є відмінності між харчування у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації.

Спільно з комітетами Міноборони знайде формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти — більш доступними для громадського контролю.

Схожі новини