Передплата 2024 «Добрий господар»

Фільм Шона Пенна про війну в Україні покажуть на кінофестивалі Берлінале

  • 24.01.2023, 15:15
  • 668

Документальну стрічку американського режисера Шона Пенна про війну в Україні покажуть на Берлінському кінофестивалі

Американський режисер та актор Шон Пенн. Фото із мережі
Американський режисер та актор Шон Пенн. Фото із мережі

Як відомо, режисер кілька разів відвідував Україну під час повномасштабного вторгнення рф. Він побачив життя на звільнених від окупантів територіях і вирішив задокументувати це.

У фільмі «Суперсила», який Шонн зняв у співавторстві з Аароном Кауфманом, покажуть життя людей у населених пунктах, які пережили російську окупацію.

Стрічку покажуть на 73-му Берлінському кінофестивалі, який триватиме з 16 по 26 лютого.

«Пенн у Києві знімав фільм із президентом Зеленським, коли розпочалася війна в Україні. Реальність перетворила фільм на щось менш комфортне та значуще. Ми дуже вдячні Пенну та всій команді за те, що вони обрали Берлінале для показу цієї стрічки, яка розповідає про роль мистецтва та художників у цей час», — заявив художній керівник Берлінале Карло Чатріан.

Організатори повідомили, що цьогорічний кінофестиваль прикрасять жовто-блакитні кольори, які символізують прапор України:

«Я думаю, що частина рішення полягає саме в тому, що Берлінський кінофестиваль відбудеться рівно через рік після початку війни і, можливо, показ цього фільму у Берліні має більш актуальне значення, ніж у будь-якому іншому місці, оскільки ми близькі до України… Це чудові двері, які дозволять нам увійти до дуже складного, багатого опису того, що сталося і все ще відбувається в Україні прямо зараз», — наголосив Чатріан.

Також упродовж Берлінале відбудуться кілька заходів, які нагадають про річницю військового вторгнення росії в Україну.

Схожі новини