Передплата 2024 «Добрий господар»

Шукають живих і мертвих

Службові собаки протягом 22 годин допомагали рятувальникам у Дніпрі

Після кожного дзвінка про розбомблений будинок на місце події виїжджають і собаки-рятувальники.
Після кожного дзвінка про розбомблений будинок на місце події виїжджають і собаки-рятувальники.

Минулого тижня увагу українців було прикуто до Дніпра, одну із житлових багатоповерхівок якого вразила російська ракета. До порятунку людей з-під завалів і пошуку тіл загиблих було залучено спеціально навчених собак. Очевидці розповідають: сумний, майже заплаканий вигляд цих тваринок свідчив, що вони разом з людьми тяжко переживали трагедію…

Під час розбирання руїн на об'єкті пра­цювали сім собак із павлоградського кіно­логічного загону «Антарес» — лабрадор, дві німецькі і чотири бельгійські вівчарки (ма­лінуа та тервюрени). Допомагав їм вельш-корґі пемброк з Дніпра. Останнього з його унікальним нюхом використовують, коли ситуація надзвичайно складна. Саме такою вона була у цьому випадку.

За словами інструкторів службових со­бак, їхні підопічні безперервно працювали упродовж 22 годин. Іноді люди не витриму­вали втоми, а вони продовжували викону­вати свою місію. Не зважали на гуркіт важ­кої техніки і небезпеку обвалів.

На жаль, нікого з живих хвостатим рятів­никам знайти не вдалося. Єдине, що своєю поведінкою змогли позначити у руїнах міс­ця, під якими лежали загиблі. І за цими сиг­налами до роботи приступали «надзвичай­ники».

Схожі новини