Передплата 2024 ВЗ

У Львові з’явилася вулиця Грицька Чубая (ВІДЕО)

  • 23.01.2023, 17:15
  • 1 383

23 січня, у день народження культового українського поета Грицька Чубая, у Львові відкрили вулицю, перейменовану на честь «батька львівського андеґраунду»

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Грицько Чубай — відомий український поет, перекладач, художник, мистецтвознавець, один із лідерів українського літературно-мистецького андеґраунду 1960−1980-х років та видавець самвидавного літературно-мистецького часопису «Скриня».

"Це особливий день для нашої родини. Підозрюю, що мій батько, якби бачив цю подію, іронічно підсміювався. Тим не менше, українцям варто пам’ятати своїх поетів і митців, тому їх іменами й називають вулиці. Буде хтось проходити сюдою, прочитає назву вулицю і можливо зацікавиться, хто це, надихнеться", — зазначив під час відкриття вулиці Тарас Чубай, син поета, музикант, лідер гурту «Плач Єремії».

«Те, що ми тут сьогодні з вами зібралися — це не випадковість. Це заслуга глибокої, талановитої людини — Грицька Чубая. Назва цієї вулиці на його честь — це лише маленький жест, який ми можемо зробити в пам’ять про цю велику особистість. Тішить те, що його творчість буде проростати в його талановитих дітях — Тарасу і Соломії, в його творах, віршах. Я б хотіла, щоб ми згадували по Грицька Чубая не тільки, коли ходитимемо цією вулицею, а й коли знайомитимемось з його творчістю та біографією. Він був істинним львівським інтелігентом, творцем різноманітних середовищ і справжнім українцем, то ж нам всім є чого в нього повчитись», — наголосила Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львова.

Схожі новини