Передплата 2024 ВЗ

У росії створюють новий простір для критики путіна, — аналітики

  • 19.01.2023, 18:15
  • 717

Ініціатори нового простору для критики диктатора не бояться помсти путіна

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Як стверджують фахівці Інституту вивчення війни, фінансист ПВК «Вагнер» євген пригожин стає все більш сміливим у критиці міністерства оборони рф.

Відтак, 18 січня він розкритикував нові інструкції відомства для російських військ в Україні, які обмежують використання певних персональних електронних пристроїв у зоні бойових дій і встановлюють чоловікам більш суворі вимоги до стандартів догляду.

Керівник «вагнерівців» захищав російських солдатів, які не дотримуються стандартів догляду за собою (зауважив, що борода є звичним явищем для багатьох мусульманських і православних бійців) і стверджував, що використання смартфонів і планшетів є необхідним для сучасної війни.

Він заявив, що «війна — це час активних і сміливих, а не чисто виголених, які здали телефони на склад».

пригожин також розкритикував «відірваних від життя» чиновників міноборони рф, а також адміністрацію президента росії.

Тому так званий «кухар путіна» та інші особи у росії створюють новий простір для критики путіна, не боячись відплати.

Аналітики стверджують, що путін вирішив поки що не вдаватися до цензури у випадку таких заяв.

Експерти кажуть, що промова президента рф володимира путіна щодо прориву радянськими військами блокади Ленінграда продемонструвала, що він залишається невпевненим у своїй здатності суттєво впливати на російський інформаційний простір.

Його промова, ймовірно, є частиною більш масштабних і відносно нових інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб загорнути «спеціальну військову операцію» в російський національний міф про Велику Вітчизняну війну (Другу світову війну) з метою посилення підтримки росіянами затяжної війни і посилення мобілізації.

Як переконані аналітики, ця промова мала символічне значення для російської внутрішньої аудиторії. путін полюбляє використовувати символічні дати та історичні аналогії, звертаючись до російського народу, і виголосив цю промову в Санкт-Петербурзі, щоб відзначити 80-ту річницю прориву радянськими військами нацистської блокади Ленінграда. Він заявив, що радянські війська перемогли «геноцид Ленінграда» нацистської Німеччини, і провів порівняння з тим, як сучасна росія бореться з «українськими неонацистами» на Донбасі.

Глава мзс рф сергій лавров посилив зусилля, спрямовані на збільшення російської підтримки затяжної війни, заявивши, що Україна і Захід здійснюють геноцид російського народу.

Тим часмом путін і Лавров продовжують заперечувати український суверенітет і відверто не погоджуються на прямі переговори з Україною.

Також аналітики виявили, що путін продовжує докладати зусиль для відновлення російської оборонно-промислової бази, щоб підтримати затяжну війну в Україні.

Схожі новини