Передплата 2024 ВЗ

Польща може передати Україні свої танки Leopard, — WSJ

  • 07.01.2023, 08:30
  • 647

Польща готується передати Україні танки Leopard

Танки Leopard. Фото із мережі
Танки Leopard. Фото із мережі

«Вони дійсно планують надати все, що завгодно, аби допомогти Україні», — повідомив чеський чиновник, який бере безпосередню участь у постачанні західного озброєння в Україну.

«Leopard» мають набагато міцнішу броню і кращий захист від протитанкової зброї, ніж машини, які досі пропонували Франція, Німеччина та США.

Польща має понад 240 танків Leopard, всього на озброєнні: 137 танків Leopard 2A4, 105 танків Leopard 2A5 і менше 10 танків Leopard 2PL.

У Польщі достатньо танків для двох танкових бригад, і вона планує незабаром передати їх усіх, зазначив Славомір Дебський, директор Польського інституту міжнародних відносин, варшавського аналітичного центру, який близький до польського уряду.

Він зазначив, що терміни передачі танків України залежать від того, як швидко Польща отримає танки на заміну, які вона замовила у виробників з Південної Кореї та США.

Передачу танків Україні мають схвалити у Німеччині.

«Йдеться не про «якщо», а про «коли», — наголосив Дебський, додавши, що небажання Заходу надавати танки нарешті зменшується після місяців дипломатичного тиску.

«Це саме те, на чому Польща наполягала протягом багатьох місяців», — підсумував він.

Схожі новини