Передплата 2024 «Добра кухня»

Для 125-ї бригади тероборони — благодійний вертеп

За виручені кошти планують купити дрон на фронт

Фото архівне, Сергія Тризуба
Фото архівне, Сергія Тризуба

На Різдвяні свята у Львові організовують благодійний вертеп на підтримку підрозділу 125-ої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Про це повідомив для «ВЗ» організатор вертепу, представник цієї бригади Сергій Тризуб.

Вертеп буде ходити по хатах львів'ян 8 січня, на свято Марії - на другий день Різдвяних свят. Попередньо потрібно запросити героїв свята народження Христа до себе у домівку. Зараз тривають активні репетиції акторів, які братимуть участь у вертепі.

Сергій Тризуб каже, що за виручені кошти куплять дрони та найнеобхідніші речі для хлопців, які на передовій.

«У ці нелегкі часи потрібно наповнитися духовно, тож організовуємо вертеп, щоб допомогти наблизити перемогу України. Хлопці на Сході мають постійну потребу в дронах та іншій дрібній військовій техніці. Тому, 8 січня, у неділю, будемо колядувати і нести святковий настрій у домівки львів'ян і гостей міста», — підсумував пан Сергій.

Нагадаємо, такий вертеп працював і торік, аби зібрати кошти фронтовикам (війна триває з 2014 року). Переважає політична тематика, зокрема, у 2020 році у ролі чорта був коронавірус. Ангел зі шприцом прогнав його геть…

«Щороку ми організовували дорослий вертеп, тепер він буде молодіжним та дитячим, — розповіла для „ВЗ“ співорганізаторка вертепу, львівська лікарка Галина Тризуб (дружина Сергія Тризуба. Пара познайомилася під час одного з благодійних вертепів, які організовували на підтримку армії, — ред.). — Виняток — мій тато, якому дісталася роль Йосифа. Він сам захотів у цей вертеп, у якому братимуть участь 15 акторів. Це наші діти, волонтери, які з нами, які активно допомагають фронту. Тематика вертепу — широкомасштабна війна, яку рашисти розгорнули 24 лютого 2022 року. Але, як годиться у вертепі - добро завжди переможе темряву і нас очікує перемога. Тепер у вертепі буде путін, орок… Будуть українські воїни, волонтери. Розповімо про все наболіле».

Схожі новини