Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Весь мільйон буде оплачений за електрику»

Голова Львівської ОВА Максим Козицький розпорядився виділити мільйон гривень «Арені Львів»

Стадіон «Арена Львів» отримає мільйон гривень компенсації з обласного бюджету за тимчасове розселення переселенців на стадіоні.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького.

Кошти виділять як компенсацію за розміщення та облаштування координаційного центру з надання допомоги переселенцям.

«Задля забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету зобов’язую виділити департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації кошти в сумі 1 000 000 гривень для надання часткової грошової компенсації ДП „Арена Львів“ за розміщення та облаштування Координаційного центру з надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та Тимчасового пункту короткотермінового перебування внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області коштом відповідного зменшення обсягу резервного фонду обласного бюджету», — йдеться у документі.

Для фінансування ДП «Арена Львів» Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб збільшать на мільйон гривень. Департаменту фінансів Львівської ОВА доручено внести відповідні зміни до показників обласного бюджету на 2022 рік, а департаменту соцзахисту — зміни до Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб та забезпечити цільове використання коштів.

«З початку березня минулого року на «Арені Львів» діє повноцінний волонтерський хаб: тут працює координаційний центр по роботі з тимчасово переміщеними особами, також шелтер по їх розміщенню (заклад для ночівлі), кухня, продуктовий хаб, гуманітарний штаб, — розповіла «ВЗ» директорка стадіону «Арена Львів» Ольга Манько.

— Підприємство має значні збитки, сплачуючи за комунальні послуги. Так, у 2022 році компослуги «потягнули» загалом 10 мільйонів гривень. Сама «Арена Львів» працювала в скороченому режимі, з власних заходів проходили тільки футбольні матчі без глядачів. Відтак, підприємство весь минулий рік виконувало гуманітарну функцію. Звичайно, ми вдячні Львівській обласній раді та Львівській ОВА за виділення 1 млн грн. Весь мільйон буде оплачений «Львівобленерго» за електроенергію. Звичайно, ми вдячні за будь-яку компенсацію. Нам ще трохи допомагає футбольний клуб «Шахтар». Дякуємо Козицькому Максиму Зіновійовичу за допомогу і розуміння ситуації. Станом на зараз координаційний центр на стадіоні продовжує свою роботу, шелтер також".

Схожі новини