Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Слід готуватися до довгої війни росії в Україні, — Столтенберг

  • 01.01.2023, 19:45
  • 961

Єнс Столтенберг закликав західних партнерів планувати довгострокову допомогу Україні у війні з росією

Про це генсек НАТО Єнс Столтенбер заявив в інтервʼю російській службі BBC.

«Ми маємо бути готовими до довгого шляху, тому що, як ви помітили, росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети — встановлення контролю над Україною», — сказав він.

За його словами, успіхи української армії не повинні створювати, можливо, оманливого відчуття швидкої перемоги Києва і наголосив, що Україна гостро потребує військової підтримки Заходу, адже росія поповнила лави військових і готується до продовження війни.

«Більшість війн закінчуються мирними переговорами. Швидше за все також буде і з цією війною. Але ми знаємо і що умови, на яких буде укладено мир для України, повністю залежать від співвідношення сил на полі бою», — зазначив Столтенберг.

Тому, на його думку, західні партнери мають продовжувати підтримувати Україну, у тому числі, озброєнням.

«Якщо ми хочемо, щоб мирний договір закріплював положення, що Україна здобула перемогу як суверенна, незалежна, демократична європейська держава, ми маємо забезпечити Україні підтримку. У тому числі військову підтримку, тому що це єдиний спосіб переконати росію сісти за стіл переговорів і визнати Україну як суверенну, незалежну державу Європи», — пояснив генсек Альянсу.


Джерело: BBC

Схожі новини