Передплата 2024 «Добрий господар»

Північна Корея запустила балістичні ракети у бік Японії, — ЗМІ

  • 31.12.2022, 09:45
  • 829

Північна Корея запустила три балістичні ракети в напрямку Японського моря у межах останньої серії випробувань свого ракетного потенціалу

Балістичні ракети. Фото із мережі
Балістичні ракети. Фото із мережі

Про це заявило міністерство оборони Японії.

Ракети, запущені вранці 31 грудня з околиць столиці КНДР Пхеньяна, пролетіли майже 350 кілометрів на максимальній висоті орієнтовно 100 кілометрів і впали біля східного узбережжя Корейського півострова.

За даними японського Міноборони, ракети впали за межами виключної економічної зони Японії, і про пошкодження літаків або кораблів не повідомляли.

Останній запуск балістичних ракет КНДР до цього відбувся 23 грудня.

За інформацією урядових джерел японського мовника NHK, запуск балістичних ракет Північною Кореєю міг бути пов’язаний із успішним випробуванням твердопаливної ракети Південною Кореєю напередодні.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда наказав чиновникам оперативно надати необхідну інформацію громадськості, забезпечити безпеку літаків і кораблів, а також підготуватися до непередбачених ситуацій через пуски ракет.

Також японський уряд висловив протест Північній Кореї через посольство Японії в Пекіні після останніх запусків, що порушують резолюції Ради Безпеки ООН.

Індо-Тихоокеанське командування Збройних сил США заявило, що дії Північної Кореї не становлять безпосередньої загрози для американського персоналу або території, а також для Японії та інших союзників.

«Ракетні запуски засвідчують дестабілізуючий вплив незаконних програм КНДР зі створення зброї масового знищення і балістичних ракет», — йдеться у заяві американського командування.

Південна Корея, як передає агенція Yonhap, рішуче засудила ракетні випробування КНДР і закликана до негайного їх припинення, наголосивши, що її військові «будуть підтримувати стан рішучої готовності, заснований на здатності відповісти на будь-які північнокорейські провокації».

31 грудня стався вже 37-й запуск північнокорейських ракет у 2022 році, що є рекордом за кількістю випробувань за річний період, а також рекордом за кількістю запущених Пхеньяном балістичних ракет за рік — майже 70.

Схожі новини