Передплата 2024 «Добрий господар»

«Консультації майбутніх послів у профільному комітеті ВР скасував зрадник-Янукович, маємо їх повернути»

  • 29.12.2022, 16:12
  • 839

Проєкт змін до закону «Про дипломатичну службу» щодо вдосконалення порядку призначення на посади дипломатичної служби — #8314 від 28.12.2022 зареєстровано у ВР

Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на своєму телеграм-каналі.

Він передбачає обов’язкові консультації майбутніх послів в профільному парламентському комітеті. Рішення комітету носитиме рекомендаційний характер.

«Така система добре себе зарекомендувала за президента Ющенка. Зрадник Янукович її скасував», — нагадала Геращенко.

«Примітно, що попри те, що документ було відкрито для підписання всім нардепам і я особисто скинула його в чат комітету закордонних справ, жоден зі „слуг“ його не підписав. Це — про суб'єктність парламенту і самого комітету, помноженого на нуль», — зауважує народна депутатка.

«Ми також пропонуємо запросити на перше засідання комітету в січні нову пані Посла в Болгарії. Тим більше, така практика обміну думками з новими послами поки працює. Ми мали чудові і фахові розмови з нашими Послами Олексієм Макєєвим, Сергієм Кислицею, Оксаною Маркаровою та іншими дипломатами перед їх відправленням в місце акредитації», — констатує Геращенко.

«З нетерпінням чекаю обміну думками про Болгарію, міжпарламентську співпрацю, збройну підтримку і інші аспекти з новопризначеною пані Послом», — пише Ірина Геращенко.

Схожі новини