Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мінкульті заявили, що не збираються продовжувати оренду головних храмів Лаври для упц мп

  • 27.12.2022, 18:45
  • 825

Міністерство культури та інформаційної політики буде рекомендувати не продовжувати з упц мп оренду двох храмів Києво-Печерської лаври

Києво-Печерська Лавра. Фото із мережі
Києво-Печерська Лавра. Фото із мережі

Про це заявив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

«Дійсно, завершується угода про оренду Успенського та Трапезного храмів у Верхній Лаврі. Відповідно, до нас звернувся директор заповідника щодо інформування цього питання. Ми, на виконання указу президента щодо перевірки стану справ використання майна Лаври, будемо рекомендувати таку угоду не продовжувати», — наголосив він.

Ткаченко додав, що було створено міжвідомчу урядову комісію щодо використання майна Лаври, тому поки триватиме перевірка, ці приміщення не використовуватимуть.

«Зважаючи на те, що на Верхній Лаврі завершується термін оренди, до того моменту, поки триватиме перевірка, таке використання унеможливлюється. Щодо іншого майна — є угоди, які тривають і поки що будуть продовжені до завершення такої перевірки», — зауважив він.

Щодо майбутнього приміщень Нижньої Лаври Ткаченко нагадав, що у 2013 році з УПЦ МП була укладена безтермінова угода.

«Але є указ і міжвідомча комісія. Нам доведеться перевірити, чи не було там порушень, і тоді ухвалювати рішення», — пояснив він.​

Схожі новини