Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибухи на аеродромах рф можуть ускладнити нові удари по енергосистемі України, — ЗМІ

  • 27.12.2022, 17:45
  • 697

Україна завдає більш рішучих ударів по цілях у глибині російської території. Тому збройні сили росії ведуть бойові дії на межі своїх звичайних можливостей

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Наразі українські удари по аеродромах рф нібито не завдали значної шкоди, передає видання. Та ці атаки змусили рф перемістити літаки далі на схід, що потенційно ускладнило терористичну кампанію ударів крилатими ракетами по енергосистемі України.

NYT пише, що рф запускає крилаті ракети з бомбардувальників, які злітають із постраждалих аеродромів.Також вибухи на російських аеродромах потенційно можуть знищити ракети на землі до того, як їх розгорнуть.

Враховуючи думку про те, що рф не може зробити Україні більше, ніж вона вже робить, якщо не зважати на ядерну інтенсифікацію, привабливість знищення ракетного потенціалу рф на її ж території переважує будь-які ескалаційні побоювання.

Військовий експерт Сергій Грабський стверджує, що українські військові без вагань завдають ударів по аеродромах, паливних сховищах і складах з боєприпасами, які є законними військовими цілями.

Удари по об'єктах у Криму і транскордонні артилерійські дуелі стали звичайною справою, оскільки війна наблизилася до росії і тимчасово окупованого півострова. «Ніякої реакції. Чому? Тому що у росіян просто немає для цього можливостей», — зазначив Грабський.

NYT пише, що дальні удари України збіглися зі зменшенням у росії запасів крилатих і тактичних балістичних ракет.

Схожі новини