Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни можуть завдати масованої атаки по Україні під час свят, — Повітряні сили

  • 27.12.2022, 13:45
  • 933

Наразі є ворожа активність у Чорному морі, триває підготовка стратегічної і тактичної авіації

Фото нічного Києва із сайту Shutterstock
Фото нічного Києва із сайту Shutterstock

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона додала: є ознаки, що свідчать про наміри росіян завдати масованої атаки по Україні саме у святкові дні.

«По-перше, вони дійсно намагаються позбавити нас світла і світлих свят — це зрозуміло, це їхня така терористична тактика. По-друге, ми спостерігаємо їхню певну активність. Вони тривалий час не виводили ракетоносії в Чорне море на бойове чергування, наразі там перебувають три ракетоносії, два з яких — підводні. Нагадаю, що це дещо ускладнює виявлення самого пуску ракет, але все ж таки не робить неможливими для нашого влучання протиповітряної оборони, тому ми напоготові і будемо реагувати», — наголосила речниця.

Гуменюк зазначила, що українські військові також фіксують підготовку ворожої стратегічної і тактичної авіації до масованого ракетного удару.

«Але все ж таки пам’ятаймо, що тактика ворога може змінюватися, не обов’язково це масована ракетна атака, може бути й комбінована. Нагадаймо, що вони (росіяни — ред.) нещодавно отримали партію дронів і вже почали їх використовувати», — зауважила Гуменюк.

На запитання, як часто зараз окупанти запускають дрони-камікадзе на південь чи бережуть їх саме для масованих атак, вона відповіла, що росіяни змінили підходи до використання БпЛА.

«Саме те, що вони не використовують їх так часто, як безпілотники з попередньої партії, як ми спостерігали, говорить про певну зміну тактики їхніх дій. Вони намагаються використовувати їх для виявлення протиповітряної оборони — перша хвиля саме на це спрямована, а потім вже йде наступна — ударна хвиля. Це ми вирахували за їх попередніми нападами на наші системи ППО і енергетичну систему», — пояснила Гуменюк.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня зауважила, що українці мають бути готовими до можливої масованої чи поодинокої ракетної атаки але не панікувати.

Схожі новини