Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Іран образився на Україну

  • 26.12.2022, 15:15
  • 674

В Ірані знову заявили про свою непричетність до постачань дронів до рф, а також пригрозили Україні відповідальністю через нещодавню заяву радника глави офісу президента України Михайла Подоляка, який закликав знищити виробництво озброєнь в Ірані та заарештувати постачальників

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Із гнівними заявами виступив на пресконференції офіційний представник іранського МЗС Насер Канані Чафі.

«Ми ще раз наголошуємо, що не беремо участі у війні в Україні і готові сприяти вирішенню кризи та встановленню миру. Ми вважаємо безвідповідальною загрозливу промову з боку будь-якої сторони, і український уряд несе відповідальність за політичні та правові наслідки цих загрозливих заяв», — сказав представник дипвідомства.

Канані Чафі цитує іранська агенція IRNA.

«Ми наголошуємо, що звинувачення інших не допоможуть народу та владі України», — додав Канані.

Михайло Подоляк не вперше закликає до знищення іранських заводів із виробництва військових безпілотників та ракет. Як повідомляли раніше, до радикальних заходів щодо вирішення «іранської проблеми» він закликав на початку листопада в ефірі українського національного теле- та радіомарафону.

«Необхідні не просто санкції чи ембарго вводити, — заявив тоді Подоляк. — Мені здається, що можна було б завдавати конкретних ударів по виробництву дронів і балістичних ракет тощо. Не може така держава безкарно це робити далі».

На думку українського політика, «міжнародне співтовариство має ухвалити рішення для того, щоб ці заводи знищити».

За даними розвідки України, Іран продає росії безпілотники «Моджахед-6» та «Шахид-136».

Уранці 14 грудня російські військові використали «Шахиди» для атаки на Київ. Тоді усі 13 іранських дронів збила українська система ППО.

Схожі новини