Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Німеччині вимагають від Шольца надати Україні танки Leopard 2

  • 23.12.2022, 19:15
  • 734

Представники Партії зелених, яка є членом керівної коаліції Німеччини, вимагають від канцлера Олафа Шольца передати Україні танки Leopard 2 та посилити допомогу

Олаф Шольц . Фото із мережі
Олаф Шольц . Фото із мережі

Після того, як США оголосили, що Україна отримає системи протиповітряної оборони Patriot, «Зелені» вимагати від Шольца, щоб він посилив військову допомогу Україні.

як повідомила членкиня політсили Сара Нанні, Patriot зміцнять військовий потенціал України, проте їй потрібні можливості для звільнення окупованих територій.

«Тепер Німеччина має використовувати імпульс, а також скоригувати якість своєї військової підтримки. Це також передбачає постачання основних бойових танків та бронетранспортерів західного зразка, таких як основний бойовий танк Leopard», — наголосила Нанні.

Голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер заявив, що запити України на західні танки не є нездійсненною мрією, а ґрунтуються на аналізі потреб під час мобілізації в рф.

«Німеччина має використати свої навички, щоб взяти на себе відповідальність за лідерство тут. Ініціативи щодо об'єднання різних подібних систем, таких як основний бойовий танк Leopard, в ЄС та НАТО необхідні. Це створює синергію, яка дає Україні більше можливостей для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності», — зауважив парламентарій.

Він впевнений, що Німеччина має робити більше для підтримки оборони України, а найкращим захистом цивільних від ударів по критичній інфраструктурі буде ефективна ППО.

Канцлер Шольц та керівна коаліція різними способами пояснювали, чому не погоджують передачу Leopard для ЗСУ: це нібито не підтримує частина електорату, таке нібито потрібно узгоджувати з союзниками або довго вчитися керувати танком, що Україна не має інфраструктури для їхнього обслуговування.

Також відомо, що Німеччина не дасть бронетехніку, поки США не передадуть Україні танки Abrams.

Схожі новини