Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові 101-річній жінці встановили кардіостимулятор

  • 19.12.2022, 14:15
  • 1 149

Львівські кардіологи перезапустили 101-річній Марії Оробець серце та встановили вже третій кардіостимулятор

Марія Оробець. Фото Перше ТМО Львова
Марія Оробець. Фото Перше ТМО Львова

Про це повідомили медики Першого ТМО Львова.

Марія Петрівна розповіла, що все життя важко працювала на полях і ніколи не скаржилась на здоров’я. 16 років тому вона вперше звернулася за медичною допомогою. Тоді у неї діагностували різке зниження пульсу — до 20 ударів на хвилину. Для консервативного лікування було уже запізно, тому медики встановили пацієнтці кардіостимулятор. Через сім років його замінили на новий.

Два тижні тому пані Марії раптово стало зле. Вночі вона відчула сильне запаморочення, також у неї з’явилась пітливість. Онук жінки викликав швидку допомогу.

«Пані Марію в надважкому стані та з низькою частотою серцевих скорочень швидка доправила до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб'єднання Львова. Її тиск був критичним — 40/20 мм рт. ст., пульс — до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор», — повідомляють у лікарні.

Через декілька хвилин стан Марії Петрівни стабілізувався. На третій день після операції її виписали з лікарні. Пані Марія тепер хоче дочекатися перемоги України.

Схожі новини