Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд у Гаазі може почати розслідування проти путіна

  • 17.12.2022, 19:45
  • 708

Цілеспрямоване знищення інфраструктури України Росією може призвести до розслідувань проти президента росії владіміра путіна у Міжнародному кримінальному суді

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман, повідомляє DW.

За словами Бушмана, путін може стати об'єктом розслідування Міжнародного кримінального суду у Гаазі за скоєння злочинів проти людяності. «І це — не гіпотетична справа», — наголосив очільник міністерства юстиції Німеччини виданням медіагрупи RedaktionsNetzwerk Deutschland, які опублікували його позицію в суботу, 17 грудня.

Якщо люди внаслідок прицільного знищення цивільної інфраструктури залишаються без опалення та електрики за низької температури, це можна розцінювати як злочин проти людяності, зазначив Бушман.

За його словами, ознакою прямої відповідальності путіна можуть слугувати виступи президента росії на телебаченні, в яких очільник кремля заявив, що подібні удари є навмисною тактикою.

Водночас, генеральний прокурор при Верховному суді Німеччини не може почати розслідування щодо президента росії, додав міністр юстиції ФРН. путін є главою держави і тому має імунітет, пояснив Бушман.


Джерело: DW

Схожі новини