Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові 19-річному військовому встановили протез. Він знову збирається на фронт

  • 16.12.2022, 17:15
  • 948

Дев’ятнадцятирічний Єгор втратив ногу на фронті і тепер з протезом готується повернутися на передову. Протез захиснику і встановили у Львові, в Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ

Фото - Львівська міська рада
Фото - Львівська міська рада

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Єгор родом із Житомирщини. Підписав контракт ще до повномасштабного вторгнення — щойно став повнолітнім. Каже, завжди знав, що захищатиме Батьківщину.

Коли росія напала, вирушив на передову. Запеклі бої, обстріли. Єгор пригадує: не так боявся загинути, як потрапити в полон. Тому, коли у вересні підірвався на міні і втратив ногу, спершу не хотів накладати джгута, аби зупинити кров. Боротися, каже, тоді змусила думка про батьків. Джгута Єгор натягнув з останніх сил. Побратими евакуювали з поля бою.

Далі було два місяці заліковування ран у семи медичних закладах різних міст України: Покровськ, Дніпровське, Дніпро, Умань, Вінниця, Немирів. До Національного реабілітаційного центру Незламні Єгор приїхав, бо почув, що тут протезують тих, хто постраждав від війни.

Мультидисциплінарна команда центру визначила: хлопець готовий до протезування. Поки протезисти займалися виготовленням допоміжного засобу, він сумлінно проходив фізичну та психологічну реабілітацію зі спеціалістами. І ось буквально днями Єгор отримав свій протез і знову почав ходити.

Зараз захисник уже в дорозі на Житомирщину, де мешкають батьки, заради яких вирішив жити і за якими дуже сумує. Після відновлення він знову планує повертатися на фронт. І хоче, аби це було якнайшвидше.

Схожі новини