Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Словаччина: уряд йде у відставку, будуть дострокові вибори

  • 16.12.2022, 08:45
  • 636

Парламент Словаччини висловив недовіру уряду Едуарда Гегера. Прем'єра відправлять у відставку, а в країні відбудуться дострокові парламентські вибори

Про це пише місцеве видання Dennik N.

Вотум недовіри, внесений депутатами партій SaS і Hlas, підтримали 78 словацьких депутатів за 76 необхідних, проти проголосували 20, ще двоє - утрималися. Депутати від партії OĽaNO прем'єра вийшли із зали під час голосування.

Результати голосування були невідомі до останнього моменту, оскільки ще вранці в четвер міністр фінансів Ігор Матович запропонував піти у відставку у разі, якщо партія SaS, вихід із коаліції якої й призвів до урядової кризи, відкличе вотум недовіри й підтримає держбюджет.

Нагадаємо, що саме конфлікти між Матовичем і лідером SaS Ріхардом Суликом із економічних питань зрештою призвели до виходу SaS із коаліції. Сулик відхилив умови Матовича й заявив, що Гегер пообіцяв відправити того у відставку.

Після оголошення вотуму недовіри словацькому уряду Чапутова повинна відправити його у відставку, й до наступних виборів кабмін Едуарда Гегера буде працювати у статусі виконувачів обов’язків.

Схожі новини