Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Індія купує російську нафту дешевше, ніж ухвалив Захід, — Reuters

  • 14.12.2022, 19:30
  • 1 105

росія змушена продавати нафту до Індії з більшими знижками, ніж раніше

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Після того як, у Європі набуло чинності нафтове ембарго, рф змушена шукати нові ринки для збуту великих обсягів нафти — приблизно 1 млн барелів на добу.

російські експортери змушені жорстко конкурувати між собою та постачальниками з Ближнього Сходу. Єдина можливість зберегти частку ринку, на їхню думку, — збільшити знижки. Найбільшу вигоду від цього отримує Індія, яка стала головним покупцем російської нафти після 24 лютого.

За інформацією джерела видання, російський еталон нафти у грудні почали продавати зі знижкою в $ 12−15 у порівнянні з бенчмарком Dated Brent з урахуванням страховки та доставлення судном. У листопаді дисконт становив 10−11 доларів, у жовтні - 5−8 доларів.

Без урахування фрахту знижки на Urals в портах на західному узбережжі рф за деякими угодами для продажу в Індію зросли до 32−35 доларів за барель. Тим часом Dated Brent на початку грудня коштувала менш ніж 80 доларів за барель.

Деякі російські постачальники нафти намагаються самостійно транспортувати нафту до Індії, щоб мінімізувати транспортні витрати, але багато компаній все ще покладаються на трейдингові фірми та змушені ділитися прибутками з ними.

Стеля цін на російську нафту становить 60 доларів за барель, а її собівартість — приблизно 15−45 доларів — залежно від родовища.

Схожі новини