У Львові відбудеться ярмарок смаку, у якому візьмуть участь ветерани
- 14.05.2025, 17:55
- 171
17 травня 2025 року на подвір'ї Львівського палацу мистецтв відбудеться щорічний Львівський ярмарок смаку. Розпочнеться він об 11:00 й триматиме до 19:00. Такі ярмарки організовують для підтримки малих та середніх виробників органічних сертифікованих продуктів, сироварів та крафтових локальних виробників. У ярмарку також візьмуть участь ветерани, які розпочали власний бізнес у фермерській справі
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/532676/img5697.jpeg)
На полицях охочі зможуть придбати мед, чаї, каву, соки, копчені перепілки та перепелині яйця, безглютенові пельмені та вареники, сиродавлену олію з різних видів насіння, солодощі, м’ясні вироби: джерки та кабаноси, печену продукцію зі свинини, сири та іншу молочну продукцію, пастилу, джеми, в’ялені томати, приправи до страв, смажене морозиво та інше.
«Цього року ми надали переважне право участі в ярмарку для ветеранів, учасників бойових дій та членів їхніх родин, ВПО. Під час ярмарку відбуватимуться майстер-класи з виготовлення сирів та іншої продукції. Наша мета — познайомити потенційних покупців з нашими товаровиробниками, підтримати крафтовиків, а особливо — наших захисників. Запрошую усіх долучитися до ярмарку, вхід безкоштовний», — розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.
Відвідувачі матимуть змогу скуштувати продукцію від 50 виробників з різних куточків України. Львівщину представлять 15 крафтових виробників.
«На ярмарку будуть виробники з Харківщини, Сумщини, Київщини, Житомирщини, Миколаївщини, Волині і багато інших. Вони підготували для відвідувачів широкий вибір продуктів: від органічно вирощених овочів з Сумщини до олії, виготовленої на Харківщині, молочні продукти, бакалія, горіхи, крупи. Такі ярмарки дають чудовий поштовх для розвитку, адже окрім покупців, продукція може зацікавити невеликі крамниці чи великі торгові мережі», — додала президентка Львівської міської громадської організації «Екотерра» Наталія Чоловська.
У ярмарку візьмуть участь ветерани, які розпочали власний бізнес у фермерській справі. Одним з них є Сергій Жуковський. Чоловік родом із Запорізької області, добровольцем пішов захищати країну. Отримав поранення, внаслідок чого втратив дві верхні кінцівки. Після реабілітації в Superhumans Center вирішив з нуля розпочати власну справу. І от вже 1,5 року, як чоловік відкрив ФОП «Сушена радість» та разом із сім'єю займається виробництвом джерків та кабаносів.
«Серед усіх учасників ярмарку я побачив четверо моїх знайомих. Вони так само як я — ветерани, які почали свою справу. Ми будемо вдячні за підтримку нашої справи. Виробництвом кабаносів та джерків я займаюсь завдяки ідеї свого старшого сина. За ці 1,5 року ми масштабували свій бізнес, постійно отримуємо підтримку з боку обласної влади та представників інших бізнесів. Приходьте обов’язково та підтримайте ветеранів», — розповів пан Сергій.
Ярмарок відбудеться під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із швейцарською консалтинговою компанією з розбудови потенціалу — SAFOSO AG (Швейцарія). Медіапартнер заходу: OrganicInfo.ua. Організатори та співорганізатори: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська громадська організація «Екотерра», спільнота поціновувачів сиру ProCheese від групи компаній — Ardis Group, Львівська міська рада.
З кожним виробником, що буде представлений на ярмарку можна познайомитись на сторінці департаменту агропромислового розвитку та на сторінці Львівського ярмарку смаку у соціальній мережі Facebook.