Передплата 2024 «Добра кухня»

Трьох львів'ян отруїв генератор

Рятувальники наполягають на встановленні у приміщенні детектора чадного газу

Фото ITECHUA.COM
Фото ITECHUA.COM

Троє львів'ян отруїлися чадним газом від ге­нератора. Їхній стан — середньої важкості. За інформацією Львівської ОВА, отруєння — наслідок неправильної техніки безпеки: прилад працював у приміщенні дачного бу­динку, а повинен працювати на вулиці.

Це вже другий випадок у Львові, коли генера­тор стає причиною виклику швидкої чи пожеж­ників. На початку грудня на горищі житлового будинку спалахнув генератор, виникла пожежа горища. Постраждалих, на щастя, не було.

Рятувальники ГУ МНС України у Львівській об­ласті наголошують, що варто суворо дотримува­тись правил пожежної безпеки, щоб генератор не наробив біди. Прилад можна використову­вати лише на вулиці. Під час роботи він виділяє чадний газ, який є небезпечним для життя. Для додаткової безпеки рятувальники наполягають встановити у приміщенні детектор чадного газу. Обов’язково придбайте вогнегасник та тримай­те його на видному місці. У разі надзвичайної си­туації телефонуйте на номер 101.

ДСНС рекомендує встановлювати генератор так, щоби відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна) була не меншою за шість метрів. Це важли­во, тому що під час роботи він сильно нагріваєть­ся, й предмети поблизу можуть спалахнути.

Схожі новини