Передплата 2024 ВЗ

На відновлення енергетичної інфраструктури України використають понад 400 мільйонів євро, — «Укренерго»

  • 11.12.2022, 14:45
  • 839

НЕК «Укренерго» зможе залучити до відновлення енергетичної інфраструктури приблизно 400 мільйонів євро. Кошти спрямують на закупівлю критично необхідного обладнання, яке пошкоджене внаслідок російських атак

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Отримати кошти вдалося завдяки рішенню Уряду про надання держгарантії за кредитом ЄБРР на 300 млн євро. Сума буде доповнена грантом уряду Нідерландів.

Незабаром мають намір підписати Договір гарантії між Україною та ЄБРР, а ще Кредитну угоду між Укренерго та ЄБРР.

«Це дозволить нам спрямувати необхідні кошти для відновлення пошкодженого обладнання, а також для фінансування операційних витрат та підтримки фінансової стабільності компанії», — повідомила компанія.

Також уряд схвалив надання держгарантії за позикою KfW на 32,5 млн євро. Кошти спрямують на реконструкцію восьми підстанцій у південно-західному регіоні. Нині готують до підписання кредитна та гарантійна угоди з KfW. Це надасть старт проєкту.

Ще уряд схвалив проєкт Закону України про ратифікацію зміни до Фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком. Згідно з рішенням, продовжать використання залишку позики для фінансування реконструкції однієї з ключових підстанцій у центральному регіоні.

«Ми вдячні Кабінету Міністрів України за важливі рішення, а нашим європейським партнерам — за тверду підтримку компанії в екстремальних умовах війни та довіру, яку проявляють міжнародні фінансові інституції, надаючи доступ до вкрай важливих сьогодні фінансових ресурсів для можливості екстреного відновлення мереж та нормального функціонування енергосистеми. Сьогодні - це основне завдання для нас, щоб ми мали змогу забезпечувати електроенергією українців у цю важку для всіх нас зиму», — наголосили у компанії.

Схожі новини