Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

25-го чи 7-го: коли УГКЦ святкуватиме Різдво

  • 09.12.2022, 16:15
  • 1 757

Цього року Українська Греко-Католицька церква в Україні святкуватиме Різдво Христове, як і раніше — 7 січня

Про це повідомив отець Тарас Жеплінський, керівник інформаційного відділу департаменту інформації УГКЦ.

За словами отця, місцеві парафії без відповідного дозволу церковної влади не можуть самостійно вирішувати звершувати різдвяні літургії 24−25 грудня.

«Жодного рішення Синоду єпископів щодо впровадження в Україні календарної реформи не прийнято, а отже у день Різдва Христового за григоріанським календарем — 25 грудня — парафії УГКЦ в Україні не звершуватимуть різдвяних богослужінь», — говорить керівник інформаційного департаменту УГКЦ.

Однак брати участь 25 грудня у різдвяних богослужіннях інших церковних конфесій, наприклад Римо-Католицької Церкви в Україні, прихожанам УГКЦ не забороняють.

«На додаток, на різдвяній Святій Месі 25 грудня в римо-католицькому костелі Святого Олександра в Києві завжди присутні єпископи і священники, а також вірні нашої Церкви, щоб поділяти різдвяну радість з братами у вірі.

Аналогічно відбувається і 7 січня, коли на різдвяній Літургії у нашому Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві присутні представники Римо-Католицької Церкви", — розповідає Тарас Жеплінський.

За його словами, наразі питання переходу на новий календар активно вивчається.

Схожі новини