Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівському палаці мистецтв художники розмалювали уламки воєнних снарядів

  • 07.12.2022, 16:05
  • 808

У День Збройних сил України у Львівському палаці мистецтв вісім художників розмалювали артефакти війни

Фото Львівської облради
Фото Львівської облради

Усі мистецькі твори виставлять на аукціон, щоб назбирати кошти і придбати безпілотний авіаційний комплекс «Валькірія» для наших захисників.

Участь у такому незвичайному пленері взяли митці Мечислав Малавський, Олена Жеребецька, Ольга Луковська, Сергій Міхновський, Ігор Бонішко, Олександр Дворський, Марта Луків та Ярослава Попович.

«Беспілотники „Валькірія“ виробляє в Україні проєкт Армія SOS. Також виробник тренує наших бійців та навчає операторів цих БПЛА. Маємо намір спільно із фондом Сергія Притули зібрати кошти та купити таку „пташку“ для наших воїнів. Тож 17 грудня у Львові відбудеться благодійний аукціон „Миколай для ЗСУ“, де можна буде придбати ці та інші дивовижні мистецькі роботи, а також ще інакші лоти, пов’язані з дуже-дуже знаковими людьми в Україні», — розповів організатор аукціону, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Приєднався до збору та розмалювання воєнних уламків і директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Не перемогти народ, який над смертю творить життя, який на уламках ракет малює квіти. А ті квіти знову стають оберегами, які рятують і бережуть наших військових», — зазначив Юрій Візняк.

Відтак, на уламках гільз ворожих снарядів розцвіли квіти, вмостилися ангели, з’явилися вулиці і кам’яниці міста Лева, і навіть ляльки-мотанки.

Партнери заходу — Львівське польсько-українське товариство шанувальників мистецтва та Українська академія друкарства.

Схожі новини