Передплата 2024 «Добра кухня»

Саакашвілі отруїли важкими металами, — лікар

  • 06.12.2022, 10:45
  • 943

Американський лікар Девід Сміт заявив, що у зразках волосся та нігтів експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі виявили важкі метали та інші речовини, зокрема — ртуть і миш’як, а також хвороби і залежність через неправильне лікування

Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі
Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі

Про це йдеться у медичному висновку Девіда Сміта, який отримала УП.

Сміт із Сан-Франциско штату Каліфорнія зазначив, що він є фахівцем з клінічної токсикології та медицини залежності («ADM»).

"Мене запросили для надання експертного висновку щодо стану здоров’я Міхеїла Саакашвілі, результатів токсикологічних досліджень його біологічних зразків, надання йому медичної допомоги, а також щодо необхідності негайного переведення його до іншого медичного закладу за межами Грузії для належного лікування та детоксикації", — йдеться у висновку медексперта.

Щодо результатів аналізів Саакашвілі, то «тестування засвідчило наявність важких металів та інших речовин, зокрема- ртуті та миш’яку — у зразках волосся та нігтів, які дослідили у лабораторії NMS Labs».

«Більшість з цих речовин не можуть бути в організмі Саакашвілі в результаті медичного лікування», — наголосив Сміт.

Він також додав, що токсикологічний аналіз довів, що це є «результатом отруєння важкими металами».

Сміт зазначив, що призначені Саакашвілі ліки для одночасного прийому становлять загрозу побічних ефектів і залежності.

«Моя експертна думка полягає в тому, що одночасний прийом декількох препаратів без належних показань, як це є в матеріалах справи Саакашвілі, становить серйозний ризик розвитку небезпечних побічних ефектів і залежності.

Я також зазначаю, що «Фенібут», який призначили Саакашвілі, є препаратом, який може спровокувати тривалий період абстиненції (хворобливий стан, який розвивається у пацієнтів з наркоманією чи токсикоманією після припинення прийому речовин, які викликають залежність, і є ознакою фізичної залежності)" - йдеться у його висновку.

«Так, застосування цієї схеми лікування є зловживанням наркотичними засобами… що призводить до підвищеного ризику захворюваності та смертності», — пояснив Сміт

Згідно з висновком, неналежне лікування Саакашвілі призвело до «дисфункції мозку».

Відтак, як вважає Сміт, пацієнт потребує термінового «переведення до відповідного медичного закладу (за межами Грузії, зокрема у США) для обстеження та негайної детоксикації».

Схожі новини