Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські медики врятували від ампутації ноги жінку з Бахмута

  • 05.12.2022, 17:15
  • 6 492

У Львові лікарі врятували від ампутації Оксану з Бахмута. Аби жінка не втратила ногу, лікарі пересадили на кістку м’яз зі спини

Фото: скрін з відео
Фото: скрін з відео

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

40-річну Оксану Лук’янець в липні ледь живою відкопали з 5-метрової вирви, що утворилася від прильоту російської ракети. Її госпіталізували до лікарні з уламковими пораненнями правої легені, печінки, рани лівого плеча, відкритим переломом обидвох ніг і правої руки.

Після 11-ти днів у реанімації жінку евакуювали до Львова. У центрі «Незламні» жінці доліковували рани та провели 10 хірургічних втручань. Аби не допустити ампутацію ноги, хірурги вирішили вдатися до складної реконструктивної операції «free flap».

Операцію хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні» виконали разом із британською реконструктивною хірургинею Сарою Такер.

«Вони взяли клапоть найширшого м‘яза спини та пересадили його на травмовану ділянку ноги, зшиваючи найменші судини. Операція тривалістю 12 годин завершилася успіхом: оголену кістку вдається закрити, пересаджена ділянка тканин добре приживається, відновлюється кровопостачання», — розповіли медики.

На Оксану чекає ще декілька операцій на кістці. За словами лікарів, жінка зможе ходити.

Схожі новини