Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Естонія закупить у США HIMARS

  • 03.12.2022, 11:45
  • 568

Естонія підписала договір про закупівлю у США реактивних систем залпового вогню HIMARS виробництва компанії Lockheed Martin

Системи залпового вогню HIMARS. Фото із мережі
Системи залпового вогню HIMARS. Фото із мережі

Відповідну угоду уклали Державний центро оборонних інвестицій Естонії (RKIK) та американське агентство зі співробітництва в галузі оборони й безпеки (DSCA)

Як відомо, загальна вартість контракту становить понад 200 мільйонів доларів, що стане найбільшим оборонним контрактом в історії Естонії.

«У межах договору, окрім реактивних систем залпового вогню, Естонія також придбає боєприпаси та засоби зв’язку. Також угода передбачає вирішення питань, пов’язаних з навчанням і логістикою. Зокрема, у пакеті - різні типи ракет із дальністю ураження від 70 до 300 кілометрів» , — зазначив голова відділу озброєнь RKIK Раміль Ліпп.

«Реактивні системи залпового вогню HIMARS — це новий і важливий крок у розвитку обороноздатності Естонії, який дає можливість завдавати значного ураження противнику ще до того, як він вступить у зіткнення з нашими піхотними частинами. Йдеться про стандартну систему НАТО, яка сприяє всебічній співпраці з іншими союзниками Альянсу», — наголосила представник Генерального штабу Сил оборони Естонії підполковник Каарел Мяесалу.

Схожі новини