Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Священники моспатріархату не можуть бути капеланами у ЗСУ»

  • 02.12.2022, 15:02
  • 708

Софія Федина закликала Раду ухвалити законопроєкт «Євросолідарності»

Якщо влада справді хоче боротись з «релігійними організаціями, афілійованими із центрами впливу в рф» — то у війську немає бути капеланів з московської церкви.

Про це у мережі Facebook пише народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина. Вона закликала Верховну Раду ухвалити законопроєкт 7680, який з жовтня блокує профільний комітет.

«17 серпня „Європейська Солідарність“ з колегами зареєстрували законопроєкт 7680 щодо заборони священникам московського патріархату бути капеланами у Збройних Силах України. 6 вересня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт та рекомендував Верховній Раді прийняти за основу і в цілому. Далі мав розглядатись ще у жовтні, однак в останній момент його було знято з порядку денного. На жаль, блокування законопроєкту відбувається на рівні оборонного комітету, який є основним», — повідомила Федина.

«Московські попи — це потенційні колаборанти, потенційні зрадники та потенційні посібники убивць. Їхнє перебування у війську завдає непоправної шкоди державній безпеці України. Це питання національної безпеки», — наголошує народна депутатка.

«Закликаю керівництво Верховної Ради невідкладно поставити у порядок денний законопроєкт 7680 від 17.08.22, а депутатів — підтримати його», — пише Софія Федина.

Схожі новини