Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАТО загрожує білорусі, — лукашенко

  • 02.12.2022, 11:30
  • 1 484

Президент білорусі олександр лукашенко, на думку американських аналітиків, робить заяви про загрозу з боку НАТО, аби так наголосити на необхідності захисту та уникнути втягнення у війну в Україні

олександр лукашенко. Фото із мережі
олександр лукашенко. Фото із мережі

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними експертів, президент білорусі олександр лукашенко заявив, що НАТО готується напасти на Білорусь.

Він звинуватив Україну і НАТО у зростанні кількості провокацій поблизу білорусько-українського кордону і заявив, що Україна намагається втягнути сили НАТО у війну.

Також лукашенко додав, що білоруській владі вдалося утримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти білорусі, і що НАТО нарощує сили і посилює бойову підготовку в сусідніх країнах.

Водночас міністр оборони білорусі віктор хренін заявив, що прямої підготовки до війни не ведеться, і що білорусь буде лише захищати свою територію.

За висновками ISW, лукашенко і хренін, імовірно, зосередили інформаційну кампанію на вигаданій агресії НАТО і провокаційній діяльності вздовж білоруського кордону для підстав стверджувати, що військові білорусі повинні залишитися в країні для захисту від потенційної агресії НАТО і так створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу у війну в Україні.

ISW і надалі продовжує оцінювати вступ білорусі у війну рф проти України як вкрай малоймовірний.

Схожі новини