Передплата 2024 «Добра кухня»

ISW: російські військові на помилках не вчаться і знову крокують у пастку

  • 01.12.2022, 16:15
  • 590

Збройні сили рф не залишають спроб захопити Бахмут Донецької області, продовжуючи виснажувати свої ресурси на цьому напрямі

У звіті аналітиків Інституту вивчення війни йдеться, що російське військове командування зовсім не здобуло уроків із попередніх кампаній з великою кількістю жертв і витрачає величезний ресурс на цілі обмеженого оперативного значення.

Така схема дій дуже нагадує попередні спроби рф захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ у Луганській області влітку 2022 року, зазначають аналітики ISW. Тоді ЗСУ дозволили російським військам зосередити великі зусилля на цих двох містах, які мають обмежене стратегічне значення, та скували їх там на кілька тижнів.

У результаті війська рф ціною великих втрат захопили ці міста, вийшовши на межі Луганської області, але цей тактичний успіх призвів до незначного оперативного ефекту, оскільки потім російський наступ у цьому напрямі здебільшого зайшов у глухий кут.

Такий же результат імовірний і в Бахмуті: навіть якщо військам рф вдасться взяти місто, оперативних переваг це не дасть, втрати перевищують ці вигоди, стверджується у звіті ISW.

Крім того, концентрація великих сил ЗС рф на цьому напрямі дозволяє ЗСУ продовжити контрнаступні операції в інших напрямках, підсумували експерти.

Схожі новини