Передплата 2024 ВЗ

ГУР: затриманих священників московського патріархату можуть обміняти

  • 30.11.2022, 18:30
  • 891

Затриманих після обшуків священників московської церкви можуть долучити до обмінного фонду

Фото: московської церкви в Україні
Фото: московської церкви в Україні

Про це 24 каналу розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За словами представника ГУР, останнім часом обміни відбуваються з достатньо високою інтенсивністю. За минулий тиждень протягом 4 днів відбулося 3 обміни — майже 100 українців повернулися додому з ворожого полону.

«Паралельно триває підготовка до наступних обмінів, найближчим часом будуть новини. Кожен наш захисник, який опинився у російському полоні, має повернутися додому, до родини й до України», — стверджує Андрій Юсов.

За його словами, росіян найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій. Наразі по всій Україні відбуваються обшуки в об'єктах УПЦ МП. Ймовірно, затриманих колаборантів можуть долучити до обмінного фонду.

«На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з’являтися — і формальні й неформальні, і публічні й непублічні, і відкриті й закриті - ми точно будемо використовувати», — відзначив Андрій Юсов.

Безумовно, питання з функціонуванням УПЦ МП має бути вирішене. Представник ГУР МО додав, що це важливо для гарантії національної безпеки України.

Схожі новини