Передплата 2024 ВЗ

Патрульного, що затримав прокурора, визнали… винним

Поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова визнали винним у «порушенні недоторканності житла»

Суд призначив правоохоронцю покарання — два роки позбавлення волі, з іспитовим терміном один рік. Важлива деталь: таке правопорушення поліцейський здійснив, наздоганяючи водія, який був за кермом напідпитку. Водієм виявився прокурор.

Сама подія сталася у вересні 2020 року у Нововолинську. Тоді патрульні переслідували автівку, водій якої проігнорував вимогу про зупинку й проблискові маячки. З’ясувалося, що за кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури. Усіляко намагався уникнути відповідальності, врешті-решт утік на подвір'я тещі. Поліцейський, який виконував свій професійний обов’язок, пішов слідом за огорожу, щоб затримати порушника. За це тепер його й засудили…

Суд першої інстанції визнав поліцейського винним у порушенні недоторканності житла. Потерпіла сторона, теща й сам прокурор, у суд не з’явилися… Про те, що така ситуація неприпустима, заявив депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч.

Адже поліцейський діяв цілком законно! Тим часом, зі слів депутата, згаданий прокурор-порушник поновився на посаді та ще й отримав зарплату за вимушений «простій» — у розмірі 65 тисяч гривень.

Схожі новини