Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС допоможе Україні пережити зиму, — Боррель

  • 28.11.2022, 17:45
  • 658

Урядовці країн ЄС планують подальшу допомогу Україні для підготовки до зими в умовах нестачі електроенергії, адже російські загарбники продовжують знищувати критично важливу цивільну інфраструктуру України

Представник ЄС Жозеп Боррель. Фото із мережі
Представник ЄС Жозеп Боррель. Фото із мережі

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель перед Радою міністрів закордонних справ європейських країн у Брюсселі.

«путін продовжує свої спроби перетворити Україну на чорну діру — без світла, без електрики, без тепла, — щоб приректи українців на темряву та холод. Тож ми маємо продовжувати нашу підтримку, надавати Україні більше матеріалів для того, щоб зустріти цю зиму без електроенергії.

Це означає багато речей: від електричних установок до усього, що може бути необхідним, щоб пережити цю зиму без електрики. Це важко собі уявити, але саме це трапляється. Тож сьогодні ми маємо поглянути на війну в Україні з точки зору гуманітарної кризи", — наголосив він.

Він зазначив, що під час зустрічі міністри обговорять ситуацію в Україні та в Афганістані, але головна увага буде зосереджена на ситуації в Африці та розвитку відносин між ЄС та Африканським Союзом.

Схожі новини