Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна отримає нового посла Угорщини, який закінчив «МГИМО»

  • 27.11.2022, 10:15
  • 734

Влада Угорщини замінить посла в Україні. Новим головою посольства Угорщини в Києві стане Онтал Гейзер

Про це повідомляє видання HVG.

«Мандат посла Іштвана Ійдярто, який зараз супроводжує візит глави угорської держави до Києва, завершується, його замінить досвідчений представник МЗС Онтал Гейзер», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають джерела HVG, заміна посла не є терміновою або позаплановою: чинний керівник угорського посольства Іштван Ійдярто працює на цій посаді з кінця 2018 року, тож невдовзі вичерпає стандартний для послів 4-річний термін.

Кандидат на його заміну офіційно ще не пройшов усі етапи узгодження — зокрема, у понеділок його мають заслухати в комітеті із закордонних справ угорського парламенту, де є тверда проурядова більшість.

Онтал Гейзер є кар'єрним дипломатом, хоча працював не лише на дипломатичних посадах.

Відомо, що він здобув освіту у московському державному інституті міжнародних відносин, більше відомому за російською абревіатурою «МГИМО», диплом якого отримав у 1986 році. Цей виш є ключовим для підготовки російських (раніше радянських) дипломатів, мав обмежену кількість іноземних студентів та відомий своєю тісною пов’язаністю з КДБ у радянські часи.

Попри те, що він є дипломатом і працював у МЗС після повернення з москви, у 2000-ні роки Гейзера призначили очільником Національного офісу з питань етнічних меншин. У 2010 він повернувся в МЗС на посаду посла, очолював посольства в Словаччині, Албанії та Казахстані.


Джерело: HVG

Схожі новини