Передплата 2024 «Добрий господар»

Аналітики: путін влаштував зустріч із «фейковими» матерями російських солдатів

  • 26.11.2022, 15:45
  • 646

володимир путін мав зустріч з нібито матерями російських солдатів, а насправді зустрівся з підставними особами

Фото: AP
Фото: AP

Як інформує Американський інститут вивчення війни, володимир путін неправдиво представив зустріч з 18 відібраними жінками, які займають впливові посади в російській політичній сфері, як відкриту дискусію з матерями мобілізованих військовослужбовців 25 листопада, за два дні до російського Дня матері.

Аналітики наголошують, путін використав зустріч, щоб пообіцяти поліпшити умови для мобілізованих, закликати росіян не довіряти несприятливим повідомленням ЗМІ про мобілізацію і проявити солідарність з сім'ями російських солдатів.

В інституті зазначають, що заклики родичів російських солдатів не отримали відповіді.

«російський новинний канал розмістив відео 24 листопада, в якому росіянка стверджує, що влада не зустрічається з нею, попри те, що вона шукає свого сина-солдата, який зник у березні. Рада матерів і дружин повідомила, що невідомі особи почали стежити за її членами після того, як 21 листопада вони оголосили про проведення круглого столу для розгляду проблем, з якими стикаються військовослужбовці строкової служби. YouTube-канал „Мами росії“ розмістив відеозвернення до путіна, в якому кілька матерів просять путіна не допустити мобілізації їхньої єдиної дитини», — йдеться у звіті ISW.


Джерело: ISW

Схожі новини