Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пригожин попросив передати до Європарламенту «закривавлену» кувалду (ФОТО)

  • 24.11.2022, 11:30
  • 1 276

Власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин запропонував передати Європарламенту кувалду з бутафорськими слідами крові як відповідь на новину про ймовірне визнання його ПВК терористичною організацією

Скрін із відео
Скрін із відео

Днями видання Politico повідомило, що депутати Європарламенту хочуть визнати приватну військову компанію «Вагнера» терористичною організацією. Тоді пресслужба «Конкорда» опублікувала у ВК і Telegram коментар Пригожина з цього приводу.

«Сьогодні я мав нараду командирів ПВК „Вагнер“ і повідомив їм цю сумну звістку. Не знаю, яким законом керується Європарламент, але за нашим законодавством відсьогодні ми оголошуємо Європарламент розпущеним. Але, перш ніж ця процедура набуде законної сили, мені доручили передати в Європарламент інформаційний кейс. Якщо у вас є їхній контакт, пропоную зробити це спільно — підготувати і відправити», — заявив Пригожин і передав кувалду пропагандистам-блогерам.

Пізніше «Конкорд» пропонував ЗМІ та блогерам «взяти участь у надсиланні інформаційного кейса в Європарламент».

Опісля пресслужба Пригожина повідомила, що «інформаційний кейс для відправки до Європарламенту передали представнику КІБЕР ФРОНТу Z».

У російських пабліках у Telegram з’явилося відео передачі «кейса» — у футлярі для скрипки була «закривавлена» кувалда.

У ЗМІ повідомляють, що кейс з кувалдою адвокат Пригожина привіз на зустріч із блогерами, які називають себе «інформаційними військами росії», юрист Пригожина.

Як відомо, саме кувалдою було вбито колишнього ув’язненого Євгена Нужина, якого завербувала ПВК для участі у війні в Україні, а сам він здався в полон. За даними ЗМІ, він повернувся в рф в результаті обміну, і там його стратили, розбивши голову кувалдою.

Про звірства «вагнерівців» відомо давно. Вбивства за допомогою кувалди найманці Пригожина використовували ще під час війни у Сирії. У мережі є свідчення, як у 2017 році в Сирії «вагнерівці» забили до смерті людину, четвертували тіло і спалили.

Схожі новини