Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Вашингтоні обговорили захист енергетичної інфраструктури України

  • 23.11.2022, 14:03
  • 693

Петро Порошенко під час зустрічей у столиці США обговорив постачання енергетичного обладнання в Україну та необхідність посилення протиповітряної оборони

Про це він повідомив під час включення з Вашингтона.

«Були зустрічі з урядовцями, в тому числі з керівництвом Державного департаменту США, міністерства оборони США, іншими урядовцями, конгресменами, сенаторами, неурядовими організаціями, де обговорювалося поглиблення співпраці між США і Україною», — зазначив п’ятий президент.

«Окремо обговорили допомогу Україні у зв’язку з атаками російських агресорів в тилу на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури. Перше — це закрити небо над об'єктами енергоструктури, друге — це забезпечити постачання трансформаторів, комплектуючих, запасних частин для відновлення енергопостачання. І там, де є проблеми з цим, забезпечити генератори для нормального рівня життя і роботи, доки не буде відновлення стабільне постійне енергопостачання», — повідомив Порошенко.

«В цьому залучені всі структури США і всі структури України. Я хотів би скористатися цією можливістю, щоб подякувати енергетикам за ту неймовірну роботу, яку вони роблять і яка точно руйнує плани путіна щодо атаки на Україну», — наголошує Порошенко.

Схожі новини