Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандал з Орбаном: вдягнув шарф, де частина України у складі Угорщини

  • 22.11.2022, 13:35
  • 1 216

Прем'єр-міністр Угорщини побував на футбольному матчі між збірними Угорщини та Греції в Будапешті в шарфі з зображенням «Великої Угорщини» з частинами сусідніх держав у її складі

Фото: Index
Фото: Index

Видання Index зазначає, що в неділю ввечері під час матчу угорський Віктор Орбан з’явився на футбольному матчі в шарфі, на якому мапа Угорщини включає частини країн Євросоюзу: Австрії, Словаччини, Румунії та Хорватії, а також регіони сьогоднішніх Сербії та України, які належали Королівству Угорщина до кінця Першої світової війни.

Румунський депутат Європарламенту Алін Мітута заявив у Twitter, що через такі речі лідери Євросоюзу повинні покарати та ізолювати Орбана.

«Це ще один безвідповідальний крок Віктора Орбана, який з’явився з шарфом із картою „Великої Угорщини“. Це ревізіоністський жест, який ставить Орбана поруч із Путіним, який також мріє змінити кордони. Лідери ЄС повинні накласти на нього санкції та ізолювати в Європейській раді», — заявив Мітула.

Реакція України

МЗС України викличе посла Угорщини та роз’яснить неприйнятність вчинку Орбана, повідомив Олег Ніколенко.

«Пропаганда в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин… Очікуємо на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхання на територіальну цілісність України», — заявив речник МЗС.

Довідка

«Велика Угорщина» існувала до Тріанонського миру 1920 року. Вона включала території сучасних України, Румунії, Словаччини, Австрії, Хорватії, Сербії.

Схожі новини