Передплата 2024 ВЗ

Трамп заявив, що знову балотуватиметься на президента США

  • 16.11.2022, 08:50
  • 592

Колишній президент США Дональд Трамп повідомив про готовність взяти участь у наступних президентських виборах, які мають відбутися у 2024 році

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

«Щоб знову зробити Америку великою та славною, сьогодні я висуваю свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів», — заявив колишній президент США.

Трамп виступив біля свого маєтку у штаті Флорида. За його словами, останні два роки під президентством Байдена стали для американців «часом болю, труднощів, тривоги та відчаю».

Незадовго до своєї промови Трамп офіційно подав документи до Федеральної виборчої комісії. Це дозволить йому відкрити рахунок для збору коштів на передвиборчу кампанію.

8 листопада 2022 року у США пройшли вибори до Конгресу, який складається з Палати представників і Сенату. Американці обирали всю Палату представників, а ще — 34 зі 100 сенаторів, губернаторів штатів і численних посадовців на рівні місцевих громад. Демократи змогли зберегти контроль над Сенатом, тоді як республіканці, найімовірніше, матимуть більшість у Палаті представників.


Джерело: BBC

Схожі новини