Передплата 2024 ВЗ

Британський художник Бенксі намалював в Україні сім муралів

  • 15.11.2022, 14:30
  • 1 012

Британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що намалював сім муралів у різних місцях України, зокрема — у Києві, Ірпені та Бородянці

Діти, які використовують металевий протитанковий "їжак" як гойдалку. Фото із мережі
Діти, які використовують металевий протитанковий "їжак" як гойдалку. Фото із мережі

Інформація про те, що анонімний художник, ймовірно, перебуває в Україні, з’явилася після того, як минулого тижня у Бородянці помітили три роботи, подібні за стилем до його творів.

На одному з настінних малюнків зображено чоловіка, схожого на російського президента володимира путіна, якого хлопець кидає на підлогу під час матчу з дзюдо. Адже відомо, що Путін має «чорний пояс» у цьому виді спорту.

Також серед робіт, зокрема — жінка в халаті і з вогнегасником, бородатий чоловік у ванні та ще кілька творів, ймовірно, британського митця.

Як відомо, Бенксі уже не вперше малює для України і про Україну. У березні репродукцію однієї з його найвідоміших антивоєнних робіт CND Soldiers продали на аукціоні, зібравши 106,5 тис. доларів для дитячої лікарні «Охматдит» у Києві.

Нагадаємо, що перший оригінальний мурал художника з’явився біля будівлі парламенту в Лондоні у 2003 році під час протестів проти війни в Іраку.

Схожі новини