Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Куди зник Портнов і ко?

  • 14.11.2022, 14:14
  • 1 161

Компанія оббріхувачів Порошенка

Олександр Онищенко — скандальний екснардеп-регіонал — на додачу до громадянства росії отримав ще й громадянство Північної Македонії. Про це з посиланням на ЗМІ, пише Прямий. У січні 2021 року США внесли Олександра Онищенка до санкційного списку за участь у «російській мережі втручання у вибори президента США». До компанії підсанкційних персонажів потрапили й регіонал Андрій Деркач, і близький до олігарха Коломойського Олександр Дубінський, який прийшов до ВР як «слуга народу».

Всі вони з олігархічних телеканалів поливали брудом п’ятого президента Петра Порошенка. За їхніми численними доносами вкупі з Портновим плодились «плівки» і кримінальні справи, які по суті своїй виявились «юридичним трешом».

Дедалі очевиднішим є той факт, що усі ці сфабриковані справи мали на меті одне — підірвати обороноздатність держави, розхитати західну коаліцію на підтримку України.

21 травня 2019 року за заявою Портнова порушується так звана «справа про Керченську протоку», щодо можливого вчинення 25.11.2018 кримінальних правопорушень під час здійснення кораблями ВМС ЗС України: катерами «Бердянськ», «Нікополь» та рейдовим буксиром «Яни Капу», переходу з Чорного моря до Азовського моря через Керченську протоку. Це провадження використовувалося в інтересах рф для дискредитації позиції України на міжнародній арені.

У межах цього провадження слідчий ДБР отримав дозвіл на вилучення копій документів, що є у володінні Генштабу ЗСУ, зокрема, директиви, накази, розпорядження, рішення старшого начальника, на підставі яких Морським командуванням ВМС ЗСУ підготовлено Замисел нарощування бойової служби у Чорноморській операційній зоні та ведення стабілізаційних дій в Азовській операційній зоні, розвідувальні донесення ГУР Міноборони України стосовно діяльності військ (сил) збройних сил рф та прикордонної служби ФСБ рф в акваторії Азовського моря та районах, прилеглих до нього тощо. Є всі підстави вважати, що документи через зв’язки Портнова стали доступні росіянам.

Влітку 2020 року Центр «Миротворець» опублікував архів листування Андрія Портнова з помічником Владислава Суркова Борисом Рапопортом. У листуванні Портнов отримував вказівки щодо підривної діяльності керованої ним агентурної групи українських політиків та юристів. У межах цієї діяльності група під керівництвом Портнова перешкоджала зусиллям по формуванню зовнішньополітичної коаліції на підтримку України у війні з росією, знищувала можливості для розвитку окремих галузей української промисловості, провокувала масові заворушення.

Відтак стає зрозумілою мета проваджень за заявами Портнова у так званій «справі заводу «Кузня на Рибальському». Провадження використовувалися для дезорганізації роботи оборонного підприємства. В результаті слідчих дій рахунки підприємства блокувались, а програма випуску військових катерів була фактично зірвана.

А ще Портнов ініціював справу за підписання Мінських домовленостей. Нібито це була «державна зрада» на користь росіян з боку Порошенка.

Регіонал Андрій Деркач навпаки, вимагав розслідувати «державну зраду» Порошенка на користь американців. Ці взаємозаперечні «концепції» мали на меті одне — перешкодити діяльності п’ятого президента, спрямованої на зміцнення української армії та антипутінської коаліції.

За заявою регіонала Нестора Шуфрича, близького соратника Медведчука, ДБР відкрило кримінальне провадження щодо наступальної операції на Донбасі у червні 2014 року. Він звинуватив Порошенка у тому, що п’ятий президент віддав наказ почати наступальну військову операцію. При цьому Шуфрич досі очолює парламентський комітет з питань свободи слова і з парламентської трибуни регулярно повчає українців, «как надо родину любить».

Одіозний регіонал Ренат Кузьмін ініціював кримінальне провадження проти президентів Обами та Порошенка — нібито про розкрадання ними понад 100 мільярдів доларів.

Де ж тепер ці гучні «викривачі»?

  • Онищенко, як бачимо, вже кілька років боїться повернутися в Україну, бо доведеться відповідати за мільярдні розкрадання.
  • Андрій Деркач зник невідомо куди — так само як і Ренат Кузьмін.

У вересні 2022 року Деркачу була оголошена підозра у державній зраді. У жовтні - Кузьміну. У документах зазначається, що «депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення рф розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їхньою метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави».

Безславно пішли зі своїх посад голова СБУ Іван Баканов та Генпрокурорка Ірина Венедіктова, які двічі на спільних брифінгах «легалізували» ще одну спецоперацію проти Порошенка — так звані «плівки Медведчука».

Баканова у липні 2022 року усунули за статтею 47 дисциплінарного статуту Збройних сил про «невиконання службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків». Венедіктову звільнили нібито через те, що серед підлеглих їй прокурорів після 24 лютого виявили велику кількість колаборантів та зрадників.

  • Дубінський десь «пересиджує» війну зі своїм патроном Коломойським — кажуть, їх бачили у Буковелі.
  • А Нестор Шуфрич після 24 лютого спільно з уламками фракції ОПЗЖ створив нову депутатську групу і вдає великого патріота.
  • Портнов після початку широкомасштабного вторгнення 3 червня знову виїхав з України. Але як зазначив адвокат Порошенка Ілля Новіков, «Портнов утік, та справа його живе».

Схожі новини