Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Греція звинуватила Туреччину у зароблянні грошей на росіянах в обхід санкцій

  • 11.11.2022, 20:30
  • 860

Звинувачення в недотриманні антиросійських санкцій та зароблянні грошей на російських туристах, поки інші держави зазнають фінансових втрат, оголосив Туреччині МЗС Греції

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Автором такої заяви є перший заступник міністра закордонних справ Греції Мільтіадіс Варвіціотіс.

Він оголосив її під час засідання спецгрупи із Середземномор’я та Близького Сходу Парламентської асамблеї НАТО.

Туреччина має «особливу економічну вигоду» з допомогою обходу санкцій, продовжуючи отримувати прибуток від туристів із рф.

Раніше турецька влада не раз заявляла, що відмовляється приєднуватися до антиросійських санкцій. Варвіціотіс нагадав, що турецька сторона замість скасування російського туризму навпаки збільшила кількість місць у своїх літаках для перевезення росіян на власні курорти та надала свої порти для стоянки яхтам російських олігархів.

Будь-які торговельні угоди зараз життєво важливі для Туреччини, де інфляція долає рекордний бар'єр у 80%. Цей факт пріоритетний для президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

На думку економістів, прибутки від туризму цього року будуть ще більш важливими для пляжної країни, щоб глава держави мав можливість забезпечити населення соціальною підтримкою.

За офіційними даними, російський ринок є другим за величиною для турецького туризму: лише за перші сім місяців року країну відвідали понад 2 млн росіян.

Нагадаємо, у серпні США застерегли турецькі компанії від будь-якої співпраці з росіянами, які перебувають під санкціями. Водночас Анкара заявила, що покращить торговельні відносини зі своїми сусідами, але не піде проти санкцій.

У листопаді влада Турецької Республіки наклала заборону на вхід російських літаків з подвійною реєстрацією у свій повітряний простір. На російських мандрівниках, які планували відпочити на курортах Туреччини, нові заходи не вплинули. Як запевняють експерти, росіяни літають до Туреччини літаками турецьких авіакомпаній чи лайнерами, які мають російську реєстрацію.

Схожі новини