Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США мають дані, що рф готується до можливого випробування ядерної торпеди

  • 10.11.2022, 19:30
  • 771

Сполучені Штати спостерігали за російськими військово-морськими суднами, які протягом останніх тижнів готувалися до можливого випробування нової торпеди з ядерним зарядом

Фото: navyrecognition.com
Фото: navyrecognition.com

Про це пише «Європейська правда».

Американський високопосадовець на умовах анонімності розповів CNN, що серед кораблів, які брали участь у підготовці ядерного випробування, був підводний човен з крилатими ракетами «Бєлгород», здатний запускати безпілотні підводні апарати, зокрема торпеду «Посейдон».

Протягом останнього тижня США зафіксували вихід російських суден з полігону в Північному Льодовитому морі та їх повернення до порту без проведення випробувань. Американська розвідка вважає, що це може свідчити про технічні труднощі росіян.

«Це можна розглядати як частину загальної картини і нещодавньої військової практики рф, яка відправила погано підготовлені і недостатньо оснащені війська в Україну. Військова промисловість росії переживає важкі часи, і ми також бачимо, що західні санкції щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні бути продовжені», — вважає джерело CNN.

У США вважають, що росія може повторити спробу випробувати торпеду, але відзначають, що води в районі незабаром почнуть покриватися льодом, що обмежить часове вікно проведення такої операції.

Торпеда «Посейдон» — це ядерний безпілотний підводний апарат, здатний нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси. Ядерна силова установка надає «Посейдону» практично безмежну дальність польоту. Американські посадовці раніше вказували, що головна мета «Посейдону» — викликати масштабне ядерне цунамі, призначене для затоплення та опромінення прибережних міст США.

Схожі новини