Передплата 2024 «Добра кухня»

Радник Байдена таємно веде переговори з москвою, — WSJ

  • 07.11.2022, 10:15
  • 969

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван останніми місяцями веде конфіденційні переговори з помічником президента рф у міжнародних справах Юрієм Ушаковим та секретарем Ради безпеки Миколою Патрушевим

Джейк Салліван. Фото – AP
Джейк Салліван. Фото – AP

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

«Радник із національної безпеки Джейк Салліван перебуває в контакті з помічником путіна з міжнародних справ Юрієм Ушаковим. Салліван також спілкувався зі своїм прямим контрпартнером у росії Миколою Патрушевим», — зазначає видання.

За даними джерел WSJ, метою переговорів було запобігання ескалації в Україні, зокрема загрози з використання росією ядерної зброї.

Також, видання зазначає, що метою було зберегти канали зв’язку між США та рф відкритими, а не обговорювати врегулювання війни в Україні.

Декілька офіційних осіб США заявили, що Салліван відомий в адміністрації тим, що наполягає на лінії зв’язку з росією, хоча інші високопоставлені політики вважають, що переговори в нинішньому дипломатичному та військовому середовищі не будуть плідними.

Офіційно розмови не підтвердили ані у Білому домі, ані у кремлі. У США публічно не визнали жодних дзвінків між Салліваном та високопоставленими російськими чиновниками з березня.

Схожі новини