Передплата 2024 ВЗ

Випуск, якого не існує: обкладинка індійського щотижневика з президентом Зеленським — брехня

  • 05.11.2022, 03:00
  • 917

російські фейкороби не сплять і зліпили чергову нісенітницю, яку намагалися поширити на англомовний сегмент читачів, як у світі, так і в Індії, повідомив «Укрінформ»

Головне з розслідування журналістів:

У щотижневику «Ананда Вікатан» начебто є «спеціальне видання» з карикатурою на президента України — Володимир Зеленський замальовує свастику на стіні індійським символом у той час, як до кімнати входить новий прем'єр Великої Британії Ріші Сунак.

«Ну які ж ми нацисти? Ми просто фанати індійської культури!», — «приписав» ці слова главі України один з російських пропагандистів і цю ж фразу виніс як підпис до картинки.

Але є важливий нюанс — її немає ні на офіційному сайті самого видання, ні на його офіційних сторінках у соцмережах у Twitter, Facebook та Instagram.

І дата виходу на оманливій обкладинці 31 жовтня. російській машині задурення мізків навіть не було, що журнал є щотижневим і два його крайні випуски були від 2 листопада і 26 жовтня.

Контрольовані кремлем Телеграм-канали і проросійські користувачі Twitter, що постять англійською, підхопили це зображення і підписували його іспанською, японською, китайською, арабською та іншими мовами.

Також московські брехуни не забували додавати нацистські хештеги, адже «денацифікацію» в рф експлуатували як привід вторгнення в Україну. І як тут вже згадана свастика, то неписьменним фейкоробам на олівець — для жителів Індії свастика є релігійним символ бога сонця та означає щастя.

Та щоб не вигадували і як би не намагалися московити розколоти партнерські відносини України з цивілізованим світом, у них нічого не вийде — Ріші Сунак, який має індійські корені, після вступу на посаду підтвердив курс на підтримку України, а прем'єр Індії Нарендра Моді закликав путіна «стати на шлях миру».

Схожі новини