Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лубінець: у Криму російський Червоний Хрест вкрав майно в українського

  • 03.11.2022, 15:30
  • 717

Червоний Хрест рф, який є учасником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, вкрав майно українського ЧХ у тимчасово окупованому Криму

Фото: spbredcross
Фото: spbredcross

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Українське Товариство Червоного Хреста мало на території Криму 10 приміщень у власності, загальною площею 641 квадратний метр.

Також українській організації належали 6 автомобілів та оргтехніка для роботи персоналу, повідомив Лубінець.

«російський Червоний Хрест вкрав майно українського Товариства за мовчазної згоди Міжнародної Федерації… Усе це майно було „окуповане“ російським Червоним Хрестом», — заявив омбудсмен.

Лубінець розповів, що звернувся до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за роз’ясненнями.

Він попросив пояснити «окупацію» росіянами майна Товариства Червоного Хреста в Україні та передачу його російському Червоного Хреста.

Станом на сьогодні, Лубінець не отримав відповіді.

«Можу зробити висновок, що фінансові внески росії до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця цінніші за самі цінності організації. Чи вважати ці дії Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця визнанням законності анексії Кримського півострова і чи знають про таку позицію донори та волонтери Міжнародного руху ЧХ з усього світу?» — додав Лубінець.

Схожі новини