Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Творити поміж сирен»

Під таким гаслом на вихідні відбудеться Lviv Art and Wine weekend, де збиратимуть гроші на протези для захисників

На вихідні у Львові відбудеться мистецька подія Lviv Art and Wine weekend, де експонуватимуть картини українських художників, а також роботи митців, створених у період війни — скульптури та інсталяції на патріотичну тематику. У рамках мистецького проєкту відбудеться аукціон колекційних вин та творів мистецтва. Кошти від продажу продукції на винному маркеті та благодійному аукціоні організатори перерахують на потреби проєкту «НЕЗЛАМНІ» — для закупівлі і виготовлення протезів для цивільних та військових, які постраждалих від війни.

Про це повідомила для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь.

Зокрема, експонуватимуть картини художників Анни Партики та Романа Хруща, скульптора Василя Гриневича, ілюстраторки Софії Сулій.

Гасло фестивалю — «Творити поміж сирен»

«У мирний час це могла б бути чергова яскрава подія у Львові, — каже Христина Лебедь. — Але навіть зараз, Львів продовжує бути майданчиком для зустрічей, знайомств, обговорень і підтримки задля розвитку українського продукту, наближення нашої перемоги. Сьогодні життя — це те, що відбувається з нами поміж повітряних тривог та новин з фронту. Розуміємо, що гучні фестивалі не на часі і пропонуємо переосмислений формат вікенду мистецтва та вина. Цей фестиваль — на підтримку українських митців та виноробів, що створюють якісний та унікальний продукт».

Христина Лебедь повідомила, що для гостей виступатимуть вуличні гурти зі Львова та Харкова. Відбудуться майстер-класи в стилі арттерапії.

Схожі новини