Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вивезення українців з Херсонщини — це не евакуація, а депортація. І ось чому

  • 02.11.2022, 00:00
  • 779

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ окупанти почали переселяти населення Херсонщини. Хоч би скільки росіяни кричали про «визволення» українців, ні про які гуманістичні міркування точно не йдеться

Мешканців Херсонщини вивозять до рф, і не планують повертати їх додому — обіцяють «право вибору» нового місця проживання в росії та видачу «житлових сертифікатів».

Депортація українців дозволить росіянам вирішити кілька завдань:

Транспортні коридори через Дніпро перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Тому переміщення цивільних з правого на лівий берег використовується для маскування військової логістики та її убезпечення від української артилерії.

Оголошення «евакуації» легалізує масові факти порушення майнових та й людських прав. Людей позбавляють можливості розпоряджатися своєю долею. А майно, яке неможливо захопити з собою під час виселення, розграбують окупанти.

Агресор вдається до тактики «випаленої землі», маючи на меті залишити визволителям спустошений, розграбований та знелюднений край.

Населення тимчасово окупованих територій розглядається москвою як трофей і ресурс, який можна викачати з України. Депортованих переміщують у віддалені депресивні регіони рф, часто розділяючи сім'ї і не даючи змоги утворити компактні групи, інтегруючи таким чином у російський соціум.

Детальніше — у матеріалі на сайті Центру стратегічних комунікацій.

Схожі новини